Page 9 - Plecs 20. Les cuines de Cassa
P. 9

VES







                                                                                                                     JO









        colombians i hondurenys també han  den, i durant el dia es beu cafè. A  inusual, i encara més si observes, pre-
        canviat l’estil de cuina, i els bolivians,  Bolívia, els plats contenen molts ingre-  guntes i fas fotografies de la seva cuina
        malgrat que no els sigui fàcil trobar els  dients, però de productes làctics,quasi  i de com preparen el menjar. Però
        ingredients, cuinen igual que al seu  mai se’n mengen, perquè són molt  també haig de dir que sovint he sortit        PLECS
        país.                            cars. Els plats del Marroc són molt ela-  carregat de dades per al meu treball,
        Amb el menú diari proposat a cada  borats. Els africans acostumen a dinar  de noves coneixences, i amb algun plat
        entrevistat he pogut veure la impor-  després de resar i mengen amb les  o porció d’algun producte dels que
        tància de cada àpat i com els estructu-  mans. A Gàmbia i el Mali sempre es  hem preparat.
        ren. Tots els països excepte el Mali fan  menja arròs. I com a última curiositat,  En total presentaré dotze receptes de
        un horari solar; és a dir, esmorzen  a Romania la majoria de cases crien  plats i begudes, i set esmorzars.
        entre les 06.00 h i les 08.00 h, dinen  els seus propis animals i quan n’han de  Cada recepta consta del nom del plat
        entre les 1200 h i les 13.30 h i sopen  comprar per menjar els compren sen-  i de la persona que me l’ha facilitat,
        entre les 18.30 h i les 20.00 h. Per als  cers i fan tot el procés de preparació.  una petita aproximació sobre la histò-
        hondurenys i colombians, l’esmorzar                               ria i el paper del menjar en el país, els
        és l’àpat més complet del dia. Per als  Les receptes              ingredients, el procés d’elaboració, les
        altres entrevistats, l’àpat més impor-                            fotos corresponents i alguna curiosi-
        tant és el dinar.Tots els països coinci-  En aquesta apartat hi consten les  tat.
        deixen a fer un sopar lleuger.   receptes escollides i realitzades a dife-  Pel que fa al cost del menjar, he sumat
        A cada entrevista hi figura alguna con-  rents llars de cassanencs provinents  el preu dels ingredients comprats en
        sideració o curiositat. La majoria d’en-  dels països estudiats en aquest treball.  establiments de Cassà, ja que ells
        trevistats manifesten el baix nivell de  Tot i que en un començament em pro-  també els hi compren. A continuació,
        qualitat de vida del seu país.A tall d’e-  posava fer més visites, val a dir que no  també ho he dividit de tal manera que
        xemple he conegut dades curioses,  és fàcil aconseguir que et permetin  es vegi quin és el cost per persona.
        com ara que els entrepans a Hondures  observar i col·laborar en la preparació  A continuació, introdueixo totes les
        no existeixen: ells fan empanadilles. A  dels seus plats,ja que el sol fet de tenir  receptes realitzades i estudiades dels
        Colòmbia, el peix i l’aigua no els agra-  un desconegut a casa ja és un fet  diferents països escollits.

                                                                                                 9
   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14