Page 9 - Plecs 20. Les cuines de Cassa
P. 9
VES
JO
colombians i hondurenys també han den, i durant el dia es beu cafè. A inusual, i encara més si observes, pre-
canviat l’estil de cuina, i els bolivians, Bolívia, els plats contenen molts ingre- guntes i fas fotografies de la seva cuina
malgrat que no els sigui fàcil trobar els dients, però de productes làctics,quasi i de com preparen el menjar. Però
ingredients, cuinen igual que al seu mai se’n mengen, perquè són molt també haig de dir que sovint he sortit PLECS
país. cars. Els plats del Marroc són molt ela- carregat de dades per al meu treball,
Amb el menú diari proposat a cada borats. Els africans acostumen a dinar de noves coneixences, i amb algun plat
entrevistat he pogut veure la impor- després de resar i mengen amb les o porció d’algun producte dels que
tància de cada àpat i com els estructu- mans. A Gàmbia i el Mali sempre es hem preparat.
ren. Tots els països excepte el Mali fan menja arròs. I com a última curiositat, En total presentaré dotze receptes de
un horari solar; és a dir, esmorzen a Romania la majoria de cases crien plats i begudes, i set esmorzars.
entre les 06.00 h i les 08.00 h, dinen els seus propis animals i quan n’han de Cada recepta consta del nom del plat
entre les 1200 h i les 13.30 h i sopen comprar per menjar els compren sen- i de la persona que me l’ha facilitat,
entre les 18.30 h i les 20.00 h. Per als cers i fan tot el procés de preparació. una petita aproximació sobre la histò-
hondurenys i colombians, l’esmorzar ria i el paper del menjar en el país, els
és l’àpat més complet del dia. Per als Les receptes ingredients, el procés d’elaboració, les
altres entrevistats, l’àpat més impor- fotos corresponents i alguna curiosi-
tant és el dinar.Tots els països coinci- En aquesta apartat hi consten les tat.
deixen a fer un sopar lleuger. receptes escollides i realitzades a dife- Pel que fa al cost del menjar, he sumat
A cada entrevista hi figura alguna con- rents llars de cassanencs provinents el preu dels ingredients comprats en
sideració o curiositat. La majoria d’en- dels països estudiats en aquest treball. establiments de Cassà, ja que ells
trevistats manifesten el baix nivell de Tot i que en un començament em pro- també els hi compren. A continuació,
qualitat de vida del seu país.A tall d’e- posava fer més visites, val a dir que no també ho he dividit de tal manera que
xemple he conegut dades curioses, és fàcil aconseguir que et permetin es vegi quin és el cost per persona.
com ara que els entrepans a Hondures observar i col·laborar en la preparació A continuació, introdueixo totes les
no existeixen: ells fan empanadilles. A dels seus plats,ja que el sol fet de tenir receptes realitzades i estudiades dels
Colòmbia, el peix i l’aigua no els agra- un desconegut a casa ja és un fet diferents països escollits.
9