Page 11 - Plecs 20. Les cuines de Cassa
P. 11
EMPANADILLES
Les empanadilles són un menjar molt típic i habitual a les
llars colombianes. Se sol menjar a l’hora d’esmorzar i de
sopar. Consisteix en una massa de farina, aigua i sal, farci-
da de verdures, formatge, tonyina, carn picada, salsitxa,
tomàquet, etc. Aquesta massa es fregeix, a diferència de
les arepas, que són semblants però que s’acostumen a fer VES
a la brasa.
Colòmbia té un gran nombre de receptes, i moltes són de
consum molt habitual. He escollit aquest plat de la cuina
colombiana perquè se’n menja quasi diàriament, deixa moltes
possibilitats al cuiner per innovar i, a diferència d’altres plats, JO
els ingredients es poden trobar fàcilment.
Recepta de Roxana
Llista d’ingredients
(per a 6-8 persones aproximadament)
Cost total aproximat: 2 € - 3 € Segon pas
Cost per persona: 0,25 € - 0,50 € Un cop obtinguda una massa homogènia es deixa reposar uns
cinc minuts. Es fa una piloteta amb una mica de la massa i es
Ingredients Quantitats posa dins una bossa de congelar. S’aixafa de tal manera que PLECS
quedi un cercle prim. Al centre, s’hi posa el farciment i es
Farina de blat de moro 2 tasses
doblega per la meitat. Amb un plat o un motlle se li dóna
Sal al gust
forma de mitja lluna.
Aigua calenta La necessària per fer la massa
Tercer pas
Oli o mantega 1/3 de litre
Es treu l’empanada de la bossa i es posa en una paella plena
Sofregit de salsitxa, Unes 15 cullerades d’oli de gira-sol. Es fregeix pels dos cantons i es posa en un
tomàquet i ceba.
plat amb paper de cuina per treure l’excés d’oli.
Curiositats
Elaboració
A Colòmbia aquest plat porta molta més feina, ja que allà el
blat de moro cadascú se’l mol a casa seva i això demana força
Primer pas estona.
A la farina de blat de moro,s’hi aboca sal i,a poc a poc i inter- En el condiment de les empanadilles, s’hi acostuma a posar
mitentment, aigua calenta perquè quedi una massa homogè-
tabasco o alguna salsa picant.
nia i es cogui mínimament.Es va remenant amb una cullera de
D’oli d’oliva, no se’n produeix, i quasi mai se’n menja. Per
fusta, i al final s’hi posa un rajolí d’oli de gira-sol i es remena això la majoria de plats estan cuinats o amanits amb oli de
una mica més.
gira-sol.
11