Page 11 - Plecs 20. Les cuines de Cassa
P. 11

EMPANADILLES

        Les empanadilles són un menjar molt típic i habitual a les
        llars colombianes. Se sol menjar a l’hora d’esmorzar i de
        sopar. Consisteix en una massa de farina, aigua i sal, farci-
        da de verdures, formatge, tonyina, carn picada, salsitxa,
        tomàquet, etc. Aquesta massa es fregeix, a diferència de
        les arepas, que són semblants però que s’acostumen a fer                                                     VES
        a la brasa.
        Colòmbia té un gran nombre de receptes, i moltes són de
        consum molt habitual. He escollit aquest plat de la cuina
        colombiana perquè se’n menja quasi diàriament, deixa moltes
        possibilitats al cuiner per innovar i, a diferència d’altres plats,                                          JO
        els ingredients es poden trobar fàcilment.
        Recepta de Roxana


          Llista d’ingredients
          (per a 6-8 persones aproximadament)
          Cost total aproximat: 2 € - 3 €                Segon pas
          Cost per persona: 0,25 € - 0,50 €              Un cop obtinguda una massa homogènia es deixa reposar uns
                                                         cinc minuts. Es fa una piloteta amb una mica de la massa i es
          Ingredients         Quantitats                 posa dins una bossa de congelar. S’aixafa de tal manera que          PLECS
                                                         quedi un cercle prim. Al centre, s’hi posa el farciment i es
          Farina de blat de moro  2 tasses
                                                         doblega per la meitat. Amb un plat o un motlle se li dóna
          Sal                 al gust
                                                         forma de mitja lluna.
          Aigua calenta       La necessària per fer la massa
                                                         Tercer pas
          Oli o mantega       1/3 de litre
                                                         Es treu l’empanada de la bossa i es posa en una paella plena
          Sofregit de salsitxa,  Unes 15 cullerades      d’oli de gira-sol. Es fregeix pels dos cantons i es posa en un
          tomàquet i ceba.
                                                         plat amb paper de cuina per treure l’excés d’oli.
                                                         Curiositats
        Elaboració
                                                         A Colòmbia aquest plat porta molta més feina, ja que allà el
                                                         blat de moro cadascú se’l mol a casa seva i això demana força
        Primer pas                                       estona.
        A la farina de blat de moro,s’hi aboca sal i,a poc a poc i inter-  En el condiment de les empanadilles, s’hi acostuma a posar
        mitentment, aigua calenta perquè quedi una massa homogè-
                                                         tabasco o alguna salsa picant.
        nia i es cogui mínimament.Es va remenant amb una cullera de
                                                         D’oli d’oliva, no se’n produeix, i quasi mai se’n menja. Per
        fusta, i al final s’hi posa un rajolí d’oli de gira-sol i es remena  això la majoria de plats estan cuinats o amanits amb oli de
        una mica més.
                                                         gira-sol.




                                                                                             11
   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16