Page 12 - Plecs 20. Les cuines de Cassa
P. 12
CHANKA DE POLLO
La chanka de pollo és un plat molt conegut a totes les regions
de Bolívia. El seu ingredient principal és el pollastre, un ali-
ment molt apreciat pels bolivians. La clau del seu èxit està en
el fet que és senzill d’elaborar i relativament ràpid. Poden
variar els ingredients, i és un plat molt gustós i apreciat.
He escollit aquest plat perquè els bolivians entrevistats l’ha-
vien reconegut com a típic de Bolívia, i no massa complicat.
El mengen sovint, fins i tot a Cassà, ja que tots els seus ingre-
dients es poden trobar fàcilment.
Recepta de Feli
Llista d’ingredients (per a 4 persones)
Cost total: 4 €
Cost per persona: 1 €
Ingredients Quantitats
Segon pas
Pollastre petit 1 unitat
Al cap d’una estona de coure el pollastre, s’hi aboquen les
Patates 4 unitats
patates pelades i tallades a talls grossos. Mentrestant, en un
faves tendres ½ tassa cassó o olla a part es couen al vapor les faves i les cues de la
ceba pelades, tallades i salades fins que queden toves.
ceba llarga amb cues 1 unitat
Pebrot vermell 1 unitat
Tercer pas
Llorer 2 fulles Finalment se serveix tot junt. El pollastre fa de base del plat,
al cim s’hi posen les faves, les cues de la ceba, la patata bulli-
Sal Al gust
da, un tall del pebrot i s’hi aboca una mica del brou sobrant
Aigua 1,5 litres
d’on havíem cuit el pollastre.
Oli Al gust
Curiositats
És un plat senzill i poc carregós que per sopar pot escaure
Elaboració
molt.
JO
Primer pas
Es renta el pollastre i es talla a talls grossos. Es posa a coure
amb un litre i mig d’aigua.Al mateix moment s’hi posa la part
més gruixuda de la ceba pelada i tallada a talls grossos, el
pebrot tallat a quatre talls, i el llorer, la sal i l’oli al gust.
VES
12
PLECS