Page 12 - Plecs 20. Les cuines de Cassa
P. 12

CHANKA DE POLLO

                    La chanka de pollo és un plat molt conegut a totes les regions
                    de Bolívia. El seu ingredient principal és el pollastre, un ali-
                    ment molt apreciat pels bolivians. La clau del seu èxit està en
                    el fet que és senzill d’elaborar i relativament ràpid. Poden
                    variar els ingredients, i és un plat molt gustós i apreciat.
                    He escollit aquest plat perquè els bolivians entrevistats l’ha-
                    vien reconegut com a típic de Bolívia, i no massa complicat.
                    El mengen sovint, fins i tot a Cassà, ja que tots els seus ingre-
                    dients es poden trobar fàcilment.

                    Recepta de Feli


                      Llista d’ingredients (per a 4 persones)
                      Cost total: 4 €
                      Cost per persona: 1 €
                      Ingredients         Quantitats
                                                                     Segon pas
                      Pollastre petit     1 unitat
                                                                     Al cap d’una estona de coure el pollastre, s’hi aboquen les
                      Patates             4 unitats
                                                                     patates pelades i tallades a talls grossos. Mentrestant, en un
                      faves tendres       ½ tassa                    cassó o olla a part es couen al vapor les faves i les cues de la
                                                                     ceba pelades, tallades i salades fins que queden toves.
                      ceba llarga amb cues  1 unitat
                      Pebrot vermell      1 unitat
                                                                     Tercer pas
                      Llorer              2 fulles                   Finalment se serveix tot junt. El pollastre fa de base del plat,
                                                                     al cim s’hi posen les faves, les cues de la ceba, la patata bulli-
                      Sal                 Al gust
                                                                     da, un tall del pebrot i s’hi aboca una mica del brou sobrant
                      Aigua               1,5 litres
                                                                     d’on havíem cuit el pollastre.
                      Oli                 Al gust
                                                                     Curiositats
                                                                     És un plat senzill i poc carregós que per sopar pot escaure
                    Elaboració
                                                                     molt.
    JO
                    Primer pas
                    Es renta el pollastre i es talla a talls grossos. Es posa a coure
                    amb un litre i mig d’aigua.Al mateix moment s’hi posa la part
                    més gruixuda de la ceba pelada i tallada a talls grossos, el
                    pebrot tallat a quatre talls, i el llorer, la sal i l’oli al gust.
    VES





                    12



  PLECS
   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17