Page 10 - Plecs 20. Les cuines de Cassa
P. 10
ENCHILADAS HONDUREÑAS
Les enchiladas hondureñas són un plat molt complet. Estan
constituïdes per: tortitas de farina de blat de moro, verdures,
carn picada, salses i ous. Juntament amb els nacatamales són
dels plats més típics d’Hondures, però he escollit les enchila-
das perquè, tot i que els hondurenys entrevistats em van
manifestar la mateixa fama i importància per als dos plats,
aquestes no són tan complicades ni laborioses de fer.A més,
per fer les enchiladas, a Cassà es poden trobar tots els ingre-
dients, cosa que no passa amb els nacatamales i altres plats
hondurenys.
Recepta de Katy
Llista d’ingredients (per a 6-8 persones)
Cost total aproximat: 8,25 €
Cost per persona: 1,38 € - 1,03 €
Ingredients Quantitats Lloc de venda Elaboració
Tortitas de maíz 10 unitats Supermercat En cas de no aconseguir les tortitas, es poden fer fàcilment
(en cas de no trobar- amb farina de blat de moro. Només s’ha de barrejar i amas-
ne es poden fer amb sar un parell de cullerades de farina amb una mica d’aigua.
blat de moro) Després, igual com si es tractés d’una pizza, amb les mans se
Carn picada de ½ Kg Carnisseria/ li va donant aquesta forma arrodonida.
porc o vedella supermercat
Primer pas
Ceba 1 unitat gran B. hortalisses/
supermercat Es fregeixen les tortitas de maíz amb oli roent fins que quedin
daurades. Un cop fregides se’n fiquen una o dues per plat.
Chile (o pebrot verd) 1 unitat B. hortalisses/ A continuació, es cou a foc lent: la carn picada, la ceba i el
supermercat
pebrot picat, la sal i les espècies escollides.Tot seguit es tallen
Col ½ unitat B. hortalisses/ la col i els ous bullits.
supermercat Es prepara la salsa de tomàquet o qualsevol altra salsa que es
prefereixi.
Ous bullits 4 unitats Supermercat
JO
Formatge sec o al gust Supermercat / Segon pas
parmesà ratllat carnisseria / S’aboca una mica de la carn, la ceba i tots els ingredients a
Botiga de làctics
cada tortita de maíz fregida. Per acabar, s’hi posen els talls de
Sal i espècies al gust supermercat col i es banya tot amb la salsa.
/ b. llatina Al cim s’hi posen rodanxes d’ou bullit, tomàquet i formatge
Salsa al gust escull el cuiner sec o parmesà ratllat.
VES
Un cop fet aquest últim pas, ja podeu menjar les famoses enc-
Tomàquet 3 unitats B. hortalisses/ hiladas hondureñas que, com podreu comprovar, amb poc més
supermercat
d’uns quaranta-cinc minuts ja estan fetes.
10
PLECS