Page 10 - Plecs 20. Les cuines de Cassa
P. 10

ENCHILADAS HONDUREÑAS

                    Les enchiladas hondureñas són un plat molt complet. Estan
                    constituïdes per: tortitas de farina de blat de moro, verdures,
                    carn picada, salses i ous. Juntament amb els nacatamales són
                    dels plats més típics d’Hondures, però he escollit les enchila-
                    das perquè, tot i que els hondurenys entrevistats em van
                    manifestar la mateixa fama i importància per als dos plats,
                    aquestes no són tan complicades ni laborioses de fer.A més,
                    per fer les enchiladas, a Cassà es poden trobar tots els ingre-
                    dients, cosa que no passa amb els nacatamales i altres plats
                    hondurenys.

                    Recepta de Katy

                      Llista d’ingredients (per a 6-8 persones)
                      Cost total aproximat: 8,25 €
                      Cost per persona: 1,38 € - 1,03 €
                      Ingredients     Quantitats  Lloc de venda      Elaboració
                      Tortitas de maíz  10 unitats  Supermercat      En cas de no aconseguir les tortitas, es poden fer fàcilment
                      (en cas de no trobar-                          amb farina de blat de moro. Només s’ha de barrejar i amas-
                      ne es poden fer amb                            sar un parell de cullerades de farina amb una mica d’aigua.
                      blat de moro)                                  Després, igual com si es tractés d’una pizza, amb les mans se
                      Carn picada de     ½ Kg     Carnisseria/       li va donant aquesta forma arrodonida.
                      porc o vedella              supermercat
                                                                     Primer pas
                      Ceba            1 unitat gran  B. hortalisses/
                                                  supermercat        Es fregeixen les tortitas de maíz amb oli roent fins que quedin
                                                                     daurades. Un cop fregides se’n fiquen una o dues per plat.
                      Chile (o pebrot verd)  1 unitat  B. hortalisses/  A continuació, es cou a foc lent: la carn picada, la ceba i el
                                                  supermercat
                                                                     pebrot picat, la sal i les espècies escollides.Tot seguit es tallen
                      Col               ½ unitat  B. hortalisses/    la col i els ous bullits.
                                                  supermercat        Es prepara la salsa de tomàquet o qualsevol altra salsa que es
                                                                     prefereixi.
                      Ous bullits      4 unitats  Supermercat
    JO
                      Formatge sec o    al gust   Supermercat /      Segon pas
                      parmesà ratllat             carnisseria /      S’aboca una mica de la carn, la ceba i tots els ingredients a
                                                  Botiga de làctics
                                                                     cada tortita de maíz fregida. Per acabar, s’hi posen els talls de
                      Sal i espècies    al gust   supermercat        col i es banya tot amb la salsa.
                                                  / b. llatina       Al cim s’hi posen rodanxes d’ou bullit, tomàquet i formatge
                      Salsa             al gust   escull el cuiner   sec o parmesà ratllat.
    VES
                                                                     Un cop fet aquest últim pas, ja podeu menjar les famoses enc-
                      Tomàquet         3 unitats  B. hortalisses/    hiladas hondureñas que, com podreu comprovar, amb poc més
                                                  supermercat
                                                                     d’uns quaranta-cinc minuts ja estan fetes.
                    10



  PLECS
   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15