Page 5 - Plecs 20. Les cuines de Cassa
P. 5
A vui dia, a Catalunya, ens trobem
en els àmbits nacional, comarcal i
municipal amb una gran diversitat de
cultures.
Cada estranger ens porta amb ell una
mica del seu país d’origen: la llengua,
els ideals, els costums i, també, de la
seva cuina, que és del que vull parlar VES
en aquest treball de recerca.
He escollit elaborar una recerca sobre
aquest tema perquè m’agrada cuinar i
conèixer diferents cultures. Un dels
meus objectius principals ha consistit JO
a conèixer millor la gastronomia d’al-
tres països.
En aquest treball de recerca em cen-
tro en les diferents cuines que els
habitants de Cassà elaboren actual-
ment com a referents de la gastrono-
mia dels seus països d’origen.
Quan em refereixo a la cuina actual
em refereixo als ingredients i a les tèc-
niques d’elaboració dels plats típics i PLECS
festius, però també m’interessa la vist elaborar els plats escollits de les molt grans entre el primer món i el
cuina diària de les famílies, el pressu- diferents cultures i finalment he pro- tercer món. Els habitants dels països
post familiar dedicat a l’alimentació, posat una dieta equilibrada setmanal pobres es veuen obligats a immigrar
l’aportació que fan els diferents plats amb els plats prèviament elaborats i cap als països rics. Un dels motius
per a una bona dieta, etc. explicats. Per dur a terme tots aquests principals pels quals abandonen la seva
Per fer aquest treball he començat processos he realitzat fotografies, ano- terra i emigren cap a un nou país és
estudiant la immigració a Cassà, per tacions per escrit, filmacions i enregis- l’esperança d’aconseguir una qualitat
adquirir una idea dels tipus de cultures traments sonors. de vida a la qual al seu país natal no
que hi conviuen.Tot seguit he escollit Així, després d’aquest treball de camp poden optar.
les “poblacions diana” en les quals em i de realitzar com a objectiu pràctic En pocs anys la immigració ha aug-
centraré. A continuació he buscat del meu treball una dieta equilibrada mentat de manera exponencial.
informació sobre aquests països i la amb els plats seleccionats de les dife- Actualment la població a nacions com
seva gastronomia. I, finalment, he aca- rents cultures estudiades, he compro- Catalunya, França, Anglaterra, etc., ja
bat aquest primer treball teòric rela- vat sobre el terreny la realitat d’aques- no és sols l’originària del país sinó que
cionant la cuina i l’alimentació com a tes gastronomies i he validat els con- hi ha una gran barreja entre els habi-
font de salut per tal de poder realitzar tinguts del treball teòric previ. tants originaris d’altres països i els
una futura dieta equilibrada. autòctons. Cassà de la Selva és una de
A partir de les dades extretes en La immigració a Cassà les moltes destinacions d’immigrants a
aquesta primera part, he fet el treball Espanya. Es pot dir que és un poble
de camp. Avui dia, a causa de la globalització i molt receptiu d’immigrants de diver-
Per elaborar-lo he realitzat entrevistes d’altres factors que no vénen a comp- ses nacionalitats i de diferents conti-
a nouvinguts, visites a les llars on he te, ens trobem amb unes diferències nents.
5