Page 5 - Plecs 20. Les cuines de Cassa
P. 5

A   vui dia, a Catalunya, ens trobem
            en els àmbits nacional, comarcal i
        municipal amb una gran diversitat de
        cultures.
        Cada estranger ens porta amb ell una
        mica del seu país d’origen: la llengua,
        els ideals, els costums i, també, de la
        seva cuina, que és del que vull parlar                                                                       VES
        en aquest treball de recerca.
        He escollit elaborar una recerca sobre
        aquest tema perquè m’agrada cuinar i
        conèixer diferents cultures. Un dels
        meus objectius principals ha consistit                                                                       JO
        a conèixer millor la gastronomia d’al-
        tres països.
        En aquest treball de recerca em cen-
        tro en les diferents cuines que els
        habitants de Cassà elaboren actual-
        ment com a referents de la gastrono-
        mia dels seus països d’origen.
        Quan em refereixo a la cuina actual
        em refereixo als ingredients i a les tèc-
        niques d’elaboració dels plats típics i                                                                               PLECS
        festius, però també m’interessa la  vist elaborar els plats escollits de les  molt grans entre el primer món i el
        cuina diària de les famílies, el pressu-  diferents cultures i finalment he pro-  tercer món. Els habitants dels països
        post familiar dedicat a l’alimentació,  posat una dieta equilibrada setmanal  pobres es veuen obligats a immigrar
        l’aportació que fan els diferents plats  amb els plats prèviament elaborats i  cap als països rics. Un dels motius
        per a una bona dieta, etc.       explicats. Per dur a terme tots aquests  principals pels quals abandonen la seva
        Per fer aquest treball he començat  processos he realitzat fotografies, ano-  terra i emigren cap a un nou país és
        estudiant la immigració a Cassà, per  tacions per escrit, filmacions i enregis-  l’esperança d’aconseguir una qualitat
        adquirir una idea dels tipus de cultures  traments sonors.        de vida a la qual al seu país natal no
        que hi conviuen.Tot seguit he escollit  Així, després d’aquest treball de camp  poden optar.
        les “poblacions diana” en les quals em  i de realitzar com a objectiu pràctic  En pocs anys la immigració ha aug-
        centraré. A continuació he buscat  del meu treball una dieta equilibrada  mentat  de  manera  exponencial.
        informació sobre aquests països i la  amb els plats seleccionats de les dife-  Actualment la població a nacions com
        seva gastronomia. I, finalment, he aca-  rents cultures estudiades, he compro-  Catalunya, França, Anglaterra, etc., ja
        bat aquest primer treball teòric rela-  vat sobre el terreny la realitat d’aques-  no és sols l’originària del país sinó que
        cionant la cuina i l’alimentació com a  tes gastronomies i he validat els con-  hi ha una gran barreja entre els habi-
        font de salut per tal de poder realitzar  tinguts del treball teòric previ.  tants originaris d’altres països i els
        una futura dieta equilibrada.                                     autòctons. Cassà de la Selva és una de
        A partir de les dades extretes en  La immigració a Cassà          les moltes destinacions d’immigrants a
        aquesta primera part, he fet el treball                           Espanya. Es pot dir que és un poble
        de camp.                         Avui dia, a causa de la globalització i  molt receptiu d’immigrants de diver-
        Per elaborar-lo he realitzat entrevistes  d’altres factors que no vénen a comp-  ses nacionalitats i de diferents conti-
        a nouvinguts, visites a les llars on he  te, ens trobem amb unes diferències  nents.

                                                                                                 5
   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10