Page 13 - Plecs 20. Les cuines de Cassa
P. 13
ARRÒS AMB ESPINACS
L’arròs amb espinacs és un plat molt habitual a l’Àfrica negra, i
també a Mali. Els seus ingredients principals, a part de les espè-
cies i el punt que li vulgui donar el cuiner,són els espinacs i l’ar-
ròs, dos aliments que a Mali es mengen freqüentment.
He escollit aquest plat, no només per ser típic de Mali sinó VES
perquè és senzill d’elaborar i els ingredients utilitzats són
fàcils de trobar.Tant en el treball teòric com a les entrevistes
als cassanencs de Mali, van reconèixer aquest plat com a típic
JO
del seu país.
Recepta de Mohamed
Llista d’ingredients (per a 4/6 persones)
Cost total: 2,22 €
Cost per persona: 0,55 € - 0,37 €
Ingredients Quantitats
Elaboració
Espinacs frescos ½ Kg Es netegen i es piquen els espinacs.A continuació es fa bullir
Arròs 200 grams en una olla un litre i mig d’aigua amb cinc cullerades d’oli i PLECS
una mica de sal.Tan bon punt arrenqui el bull, s’hi afegeixen
Oli de cacauet 5 cullerades
els espinacs i es couen durant 10 minuts. Després d’aquest
Sal Al gust temps, s’hi afegeix l’arròs ben net, que s’havia netejat amb
Aigua Més d’1,5 litres. força aigua i s’havia escorregut. Es deixa bullir durant uns 18
minuts més i ja es pot servir.
TE AMB MENTA
És un te molt famós i begut al Marroc, que té un gust dolç i
una aroma de menta inconfusible. Es beu molt calent i durant
tot l’any, fins i tot a l’estiu.
Ingredients Preparació
Una cullerada i mitja Es col·loquen tots els ingredients
de te verd dins d’una tetera. S’hi posa aigua
molt i molt calenta (bullint) i es tapa.
A continuació es deixa reposar
Cinc cullerades de sucre S’acostuma a servir molt calent i
en gots o tasses molt ornamentades
Fulles de menta
13