Page 13 - Plecs 20. Les cuines de Cassa
P. 13

ARRÒS AMB ESPINACS

        L’arròs amb espinacs és un plat molt habitual a l’Àfrica negra, i
        també a Mali. Els seus ingredients principals, a part de les espè-
        cies i el punt que li vulgui donar el cuiner,són els espinacs i l’ar-
        ròs, dos aliments que a Mali es mengen freqüentment.
        He escollit aquest plat, no només per ser típic de Mali sinó                                                 VES
        perquè és senzill d’elaborar i els ingredients utilitzats són
        fàcils de trobar.Tant en el treball teòric com a les entrevistes
        als cassanencs de Mali, van reconèixer aquest plat com a típic
                                                                                                                     JO
        del seu país.
        Recepta de Mohamed


          Llista d’ingredients (per a 4/6 persones)
          Cost total: 2,22 €
          Cost per persona: 0,55 € - 0,37 €
          Ingredients         Quantitats
                                                         Elaboració
          Espinacs frescos    ½ Kg                       Es netegen i es piquen els espinacs.A continuació es fa bullir
          Arròs               200 grams                  en una olla un litre i mig d’aigua amb cinc cullerades d’oli i       PLECS
                                                         una mica de sal.Tan bon punt arrenqui el bull, s’hi afegeixen
          Oli de cacauet      5 cullerades
                                                         els espinacs i es couen durant 10 minuts. Després d’aquest
          Sal                 Al gust                    temps, s’hi afegeix l’arròs ben net, que s’havia netejat amb
          Aigua               Més d’1,5 litres.          força aigua i s’havia escorregut. Es deixa bullir durant uns 18
                                                         minuts més i ja es pot servir.


        TE AMB MENTA
        És un te molt famós i begut al Marroc, que té un gust dolç i
        una aroma de menta inconfusible. Es beu molt calent i durant
        tot l’any, fins i tot a l’estiu.

          Ingredients       Preparació
          Una cullerada i mitja  Es col·loquen tots els ingredients
          de te verd        dins d’una tetera. S’hi posa aigua
                            molt i molt calenta (bullint) i es tapa.
                            A continuació es deixa reposar
          Cinc cullerades de sucre  S’acostuma a servir molt calent i
                            en gots o tasses molt ornamentades
          Fulles de menta


                                                                                             13
   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18