Page 16 - Plecs 20. Les cuines de Cassa
P. 16

ARRÒS AMB PEIX I MANDIOCA

                    L’arròs amb peix i mandioca és un plat molt habitual a les llars
                    africanes. De peix, se’n menja molt, ja que és econòmic i n’hi
                    ha molt i de moltes classes. Pel que fa a la mandioca o iuca és
                    un tubercle molt produït i menjat a tot l’Àfrica negra. Es
                    poden trobar tots els ingredients a qualsevol botiga africana.
                    He escollit aquest plat com a representant de la cuina de
                    Mauritània, ja que a les entrevistes m’havien mencionat la
                    gran utilització de peix i la iuca en els seus plats.Això també
                    ho vaig trobar al treball teòric previ.

                    Recepta de Nyanya


                      Llista d’ingredients (per a 6-8 persones)
                      Cost total: 12,32 €
                      Cost per persona: 2,05 € - 1,54 €
                      Ingredients        Quantitats
                      peixos mitjans (peix blanc)  4 unitats
                                                                     Elaboració
                      Mandioca           ½ Kg                        Primer de tot, es pela la mandioca, es talla i se li treuen els
                                                                     fils del centre. Es tallen els altres condiments i es reserven.
                      Arròs fi           ½ Kg
                                                                     Es neteja i es talla a talls grossos el peix i s’assaona amb sal,
                      Albergínies africanes  1 unitat                una mica de pebre i l’all picat. A continuació, es fregeix fins
                      Tomàquets madurs   2 unitats                   que queda daurat.
                                                                     En una cassola es fa un sofregit ràpid amb la resta de condi-
                      Pebrots africans
                                                                     ments. S’hi posa la mandioca tallada i s’hi afegeixen 4 gots
                      (o bitxos d’aquí)  3 - 4 unitats
                                                                     d’aigua. 10 minuts després s’hi afegeix l’albergínia i es deixa
                      Grans d’all        3 unitats                   coure uns 8 minuts més.
                                                                     A continuació, es treu i es reserven l’albergínia i la mandioca
                      Ceba               1 unitat
                                                                     en un recipient tapat.
                      Pebre              Al gust                     Es renta l’arròs fins que l’aigua surt clara, i s’afegeix a la coc-
                      Oli de cacauet     El necessari                ció. Es rectifica de sal, i uns minuts abans que l’arròs estigui
    JO
                                                                     cuit, s’hi incorpora la mandioca, l’albergínia, el peix i els
                      Sal                Al gust
                                                                     pebrots o bitxos sencers. S’acaba la cocció i se serveix calent
                                                                     i guarnit amb els ingredients cuits.


    VES





                    16



  PLECS
   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21