Page 16 - Plecs 20. Les cuines de Cassa
P. 16
ARRÒS AMB PEIX I MANDIOCA
L’arròs amb peix i mandioca és un plat molt habitual a les llars
africanes. De peix, se’n menja molt, ja que és econòmic i n’hi
ha molt i de moltes classes. Pel que fa a la mandioca o iuca és
un tubercle molt produït i menjat a tot l’Àfrica negra. Es
poden trobar tots els ingredients a qualsevol botiga africana.
He escollit aquest plat com a representant de la cuina de
Mauritània, ja que a les entrevistes m’havien mencionat la
gran utilització de peix i la iuca en els seus plats.Això també
ho vaig trobar al treball teòric previ.
Recepta de Nyanya
Llista d’ingredients (per a 6-8 persones)
Cost total: 12,32 €
Cost per persona: 2,05 € - 1,54 €
Ingredients Quantitats
peixos mitjans (peix blanc) 4 unitats
Elaboració
Mandioca ½ Kg Primer de tot, es pela la mandioca, es talla i se li treuen els
fils del centre. Es tallen els altres condiments i es reserven.
Arròs fi ½ Kg
Es neteja i es talla a talls grossos el peix i s’assaona amb sal,
Albergínies africanes 1 unitat una mica de pebre i l’all picat. A continuació, es fregeix fins
Tomàquets madurs 2 unitats que queda daurat.
En una cassola es fa un sofregit ràpid amb la resta de condi-
Pebrots africans
ments. S’hi posa la mandioca tallada i s’hi afegeixen 4 gots
(o bitxos d’aquí) 3 - 4 unitats
d’aigua. 10 minuts després s’hi afegeix l’albergínia i es deixa
Grans d’all 3 unitats coure uns 8 minuts més.
A continuació, es treu i es reserven l’albergínia i la mandioca
Ceba 1 unitat
en un recipient tapat.
Pebre Al gust Es renta l’arròs fins que l’aigua surt clara, i s’afegeix a la coc-
Oli de cacauet El necessari ció. Es rectifica de sal, i uns minuts abans que l’arròs estigui
JO
cuit, s’hi incorpora la mandioca, l’albergínia, el peix i els
Sal Al gust
pebrots o bitxos sencers. S’acaba la cocció i se serveix calent
i guarnit amb els ingredients cuits.
VES
16
PLECS