Page 18 - Plecs 20. Les cuines de Cassa
P. 18

CREMA CHEC (pastís romanès)

                    És un pastís molt típic de Romania, constituït per tres pisos
                    (coca,crema i nata).Malgrat que no és massa complicat,porta
                    força feina.
                    He escollit aquesta recepta perquè a les entrevistes prèvies i
                    al treball teòric he pogut comprovar que a Romania hi ha un
                    gran nombre de pastissos i cremes.Aquest és força conegut
                    i representatiu.
                    Recepta d’Alisa Malsea
                    Consta de tres parts:


                      Primera: preparació de la crema
                      Ingredients      Quantitats  Elaboració
                                                 Es barregen els ous,
                      Ous              10 unitats
                                                 el sucre i la pela de
                      Sucre            1 tassa   llimona.A continua-
                                                 ció s’hi afegeix la
                      Llet entera      1 litre
                                                 llet, es remena i es  pot comprovar si ja està clavant-hi un escuradents, i mentre
                      Pela ratllada de 2 llimones o taronges  deixa reposar.  surti enganxós vol dir que encara no estarà cuit del tot.
                                                                     Un cop fet,es treu del forn i es posa de cap per avall a la safa-
                      Segona: preparació del chec:                   ta on es vulgui servir.Al cim, s’hi posa una capa de nata i ja es
                      Ingredients      Quantitats  Elaboració        pot servir.
                                                 Se separen les clares i  Atenció: S’ha de vigilar molt a l’hora de girar-lo perquè no es
                      Ous              7 unitats  els rovells. Al bol on
                                                 s’han dipositat les cla-  trenqui
                      Sucre            1 tassa   res, s’hi afegeix el
                                                 sucre, la ratlladura de
                      Sal              1 pessic  llimona, la vainilla i el
                                                 pessic de sal. Es bat  Cost total            Cost per persona
                      Vainilla en pols  Al gust  fins que queda a punt
                                                 de neu.               5,75 €                 0,38 € - 0,57 €
                                                 A continuació s’hi afe-
                      Ratlladura i suc d’una llimona
                                                 geixen els rovells, la  Temps aproximat de preparació  30 minuts
                                                 farina i el llevat dissolt
                      Farina de blat   1 ½ tasses  amb el suc de llimona.
                                                 Es bat, i tot seguit s’hi  Temps aproximat de cocció  1 hora
                      Llevat en pols   15 grams  posen les tres cullera-
    JO
                                                 des d’oli i es deixa
                      Oli              3 cullerades  reposar.
                                                                     Curiositats
                    Tercera: preparació del pastís                   Té un gust semblant a la crema catalana, però és una mica
                    En una cassola es fon el sucre (una tassa). Quan ja està ben  més aromàtic i carregós.
                    desfet, s’hi aboca primer la crema i després el chec.  S’ha d’anar molt en compte a l’hora de girar el pastís perquè
    VES
                    Tot seguit es posa al forn.                      molt fàcilment es pot desmuntar i perdre l’estructura. (Per
                    S’hi deixa a temperatura mitjana durant aproximadament una  aquest motiu no he pogut mostrar la foto final del pastís)
                    hora. Es coneix que ja està cuit quan el veiem molt inflat i la  Aquests postres, les vam fer mentre esperàvem que s’acabés de
                    part de sobre amb una textura semblant a la de la coca. Es  coure el sermale.No són gaire complicades ni porten gaire feina.
                    18



  PLECS
   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23