Page 18 - Plecs 20. Les cuines de Cassa
P. 18
CREMA CHEC (pastís romanès)
És un pastís molt típic de Romania, constituït per tres pisos
(coca,crema i nata).Malgrat que no és massa complicat,porta
força feina.
He escollit aquesta recepta perquè a les entrevistes prèvies i
al treball teòric he pogut comprovar que a Romania hi ha un
gran nombre de pastissos i cremes.Aquest és força conegut
i representatiu.
Recepta d’Alisa Malsea
Consta de tres parts:
Primera: preparació de la crema
Ingredients Quantitats Elaboració
Es barregen els ous,
Ous 10 unitats
el sucre i la pela de
Sucre 1 tassa llimona.A continua-
ció s’hi afegeix la
Llet entera 1 litre
llet, es remena i es pot comprovar si ja està clavant-hi un escuradents, i mentre
Pela ratllada de 2 llimones o taronges deixa reposar. surti enganxós vol dir que encara no estarà cuit del tot.
Un cop fet,es treu del forn i es posa de cap per avall a la safa-
Segona: preparació del chec: ta on es vulgui servir.Al cim, s’hi posa una capa de nata i ja es
Ingredients Quantitats Elaboració pot servir.
Se separen les clares i Atenció: S’ha de vigilar molt a l’hora de girar-lo perquè no es
Ous 7 unitats els rovells. Al bol on
s’han dipositat les cla- trenqui
Sucre 1 tassa res, s’hi afegeix el
sucre, la ratlladura de
Sal 1 pessic llimona, la vainilla i el
pessic de sal. Es bat Cost total Cost per persona
Vainilla en pols Al gust fins que queda a punt
de neu. 5,75 € 0,38 € - 0,57 €
A continuació s’hi afe-
Ratlladura i suc d’una llimona
geixen els rovells, la Temps aproximat de preparació 30 minuts
farina i el llevat dissolt
Farina de blat 1 ½ tasses amb el suc de llimona.
Es bat, i tot seguit s’hi Temps aproximat de cocció 1 hora
Llevat en pols 15 grams posen les tres cullera-
JO
des d’oli i es deixa
Oli 3 cullerades reposar.
Curiositats
Tercera: preparació del pastís Té un gust semblant a la crema catalana, però és una mica
En una cassola es fon el sucre (una tassa). Quan ja està ben més aromàtic i carregós.
desfet, s’hi aboca primer la crema i després el chec. S’ha d’anar molt en compte a l’hora de girar el pastís perquè
VES
Tot seguit es posa al forn. molt fàcilment es pot desmuntar i perdre l’estructura. (Per
S’hi deixa a temperatura mitjana durant aproximadament una aquest motiu no he pogut mostrar la foto final del pastís)
hora. Es coneix que ja està cuit quan el veiem molt inflat i la Aquests postres, les vam fer mentre esperàvem que s’acabés de
part de sobre amb una textura semblant a la de la coca. Es coure el sermale.No són gaire complicades ni porten gaire feina.
18
PLECS