Page 116 - Conferencies de l'Arxiu 2
P. 116
116
Ampolles de l’empresa Anissats Duran. Font: AMCS, Fons Anissats Duran.
guerra la pastisseria va tancar...” Digueu-me una
fórmula pastissera. “En tinc una de guardada, la
dels bunyols. El pare els feia amb ingredients ba-
rats i quedaven bons. Això sí: per coure’ls el di-
jous, ja començava a treballar-los el dilluns. Com-
prava mitja lliura de llevat de pa i una mica de llevat
de París a cal Fideuer, els pastava i l’endemà la
pasta ja havia crescut i anava assaonant-se. Feia
servir 20 quilos de farina, aigua, i unes essències
alemanyes que encara enyoro, que ell comprava i
que ens van durar fins als anys 60. Feia bunyols
per a tota la família.”
j) La destil·leria Duran 58
La Destilería al vapor de anisados y licores, suce-
sores de Duran i Pla, situada al carrer del Pont
59
de Cassà, fou fundada a principis dels anys 30 del
segle passat. Elaboraven Aromas de la Selva (li-
60
cor amb més de 60 herbes), una mena d’Estoma-
Etiqueta de l’empresa Anissats Duran amb un disseny de cal Bonet. També Anís de la Selva i ratafia, Rom
Joan Gener. Font: AMCS, Fons Anissats Duran. Jennina, aiguanaf , compost fet a base de flor de
61
58. Entrevista que Pitu Basart va fer a en Francesc Duran, de Cassà de la Selva, sobre la destil·leria que va fundar el seu oncle
(“Gavarres”, 27, primavera-estiu, 2015. Dossier Refrescos i licors, p. 60-61).
59. Un anunci aparegut a la premsa local feia: “Narcís Duran. Aiguardents i licors. Elaboració acuradíssima. Pont 7 i 9.-Cassà de
la Selva. Servei amb camions propis per tota la provincia.”
60. L’Arxiu Municipal de Cassà conserva les fórmules detallades d’elaboració de l’Anís de la Selva i de l’Estomacal Aromas de
la Selva. AMCS. Fons Duran, capsa 189.
61. L’aiguanaf és aigua aromàtica destil·lada obtinguda a partir de flors de taronger fresques.