Page 116 - Conferencies de l'Arxiu 2
P. 116

116





































               Ampolles de l’empresa Anissats Duran. Font: AMCS, Fons Anissats Duran.



                                                               guerra la pastisseria va tancar...” Digueu-me una
                                                               fórmula pastissera. “En tinc una de guardada, la
                                                               dels bunyols. El pare els feia amb ingredients ba-
                                                               rats i quedaven bons. Això sí: per coure’ls el di-
                                                               jous, ja començava a treballar-los el dilluns. Com-
                                                               prava mitja lliura de llevat de pa i una mica de llevat
                                                               de París a cal Fideuer, els pastava i l’endemà la
                                                               pasta ja havia crescut i anava assaonant-se. Feia
                                                               servir 20 quilos de farina, aigua, i unes essències
                                                               alemanyes que encara enyoro, que ell comprava i
                                                               que ens van durar fins als anys 60. Feia bunyols
                                                               per a tota la família.”


                                                               j) La destil·leria Duran 58
                                                               La Destilería al vapor de anisados y licores, suce-
                                                               sores de  Duran  i Pla, situada al carrer del Pont
                                                                              59
                                                               de Cassà, fou fundada a principis dels anys 30 del
                                                               segle passat. Elaboraven Aromas de la Selva (li-
                                                                                                         60
                                                               cor amb més de 60 herbes), una mena d’Estoma-
               Etiqueta de l’empresa Anissats Duran amb un disseny de   cal Bonet. També Anís de la Selva i ratafia, Rom
               Joan Gener. Font: AMCS, Fons Anissats Duran.    Jennina, aiguanaf , compost fet a base de flor de
                                                                               61



               58.  Entrevista que Pitu Basart va fer a en Francesc Duran, de Cassà de la Selva, sobre la destil·leria que va fundar el seu oncle
                  (“Gavarres”, 27, primavera-estiu, 2015. Dossier Refrescos i licors, p. 60-61).
               59.  Un anunci aparegut a la premsa local feia: “Narcís Duran. Aiguardents  i licors. Elaboració acuradíssima. Pont 7 i 9.-Cassà de
                  la Selva. Servei amb camions propis per tota la provincia.”
               60.   L’Arxiu Municipal de Cassà conserva les fórmules detallades d’elaboració de l’Anís de la Selva i de l’Estomacal Aromas de
                  la Selva. AMCS. Fons Duran, capsa 189.
               61. L’aiguanaf és aigua aromàtica destil·lada obtinguda a partir de flors de taronger fresques.
   111   112   113   114   115   116   117   118   119   120   121